hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

42 amerikai állam indíthat pert a Facebook ellen

Panaszukban azt írják, a vállalat félrevezette a közvéleményt a közösségi média használatának kockázatairól, és hozzájárult a fiatalok mentális egészségügyi válságának kialakulásához – írja a BBC nyomán a 24.

A Meta erőteljes és eddig példa nélküli technológiákat használ a fiatalok elcsábítására, meggyőzésére, és végső soron behálózására, olvasható a kaliforniai Oakland szövetségi bíróságán benyújtott jogi panaszban. Mark Zuckerberg cége a kereset szerint régóta célozza a gyerekeket, mint kívánatos demográfiai csoportot, azzal a céllal, hogy megragadják a figyelmüket és márkahűséget alakítsanak ki bennük, abban a korban, amikor a leginkább befolyásolhatók. A vállalatot ért vádak között szerepel az is, hogy függőséget okozó funkciókat alkalmaznak a felhasználók bevonzására, miközben elrejtik a közösségi médiaplatformok kockázatait.

A legveszélyesebb funkciókként a lájkokat, a szűrőket, és az értesítéseket nevezték meg, teszi hozzá az Interesting Enginnering.

Az érintett államok kutatásai szerint a Meta platformjainak használata depresszióval, szorongással, álmatlansággal járt, miközben zavart okozott az oktatás és a mindennapi élet során is. Mint a lap közli, a Meta közleményben reagált. A technológiai óriás szerint ahelyett, hogy produktívan együttműködtek volna a vállalatokkal az egész iparágban, hogy egyértelmű, életkornak megfelelő szabványokat hozzanak létre a tizenévesek által használt számos alkalmazás számára, a főügyészek az egyszerűbb utat választották.

(forrás: 24.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!