hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Új vakcina jelenthet áttörést bőrrákban

A Moderna és a Merck & Co által kifejlesztett kísérleti mRNS vakcina 44 százalékkal csökkentette a legsúlyosabb bőrrák halálozásának vagy kiújulásának kockázatát, írja a HáziPatika.

A Merck és a Moderna együttműködése egyike azoknak a fejlesztéseknek, amelyek az immunválaszt felerősítő gyógyszereket kombinálja az mRNS-vakcina technológiával. Az eddig alkalmazott, immunválaszt felpörgető Keytruda mellé egy mRNS-technológián alapuló, személyre szabott rák elleni vakcina hozzáadása meghosszabbíthatja a betegek életét – ismertette az eredményeket dr. Jeffrey Weber, a New York-i Egyetem Langone Perlmutter Rákközpont munkatársa az Amerikai Rákkutató Társaság kongresszusán. Az eseményen a vakcinát potenciális áttörésnek nevezte a rákterápiában dr. Ryan Sullivan, a Mass General Cancer melanoma-szakértője a Reuters hírügynökség beszámolója szerint.

Bár az eredmények áttörést mutatnak, ezt követően még legalább 12-24 hónap szükséges ahhoz, hogy a módszer megjelenhessen a klinikai gyakorlatban. A kombinációs kezelés elnyerte az Egyesült Államokban az áttörést jelentő terápia, valamint az Európai Gyógyszerügynökség PRIME-rendszerének minősítését, írja a lap.

 

(forrás: Házipatika)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés