hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Tovább szűrnek

Sikeresnek értékelte a szűrés éjszakája programot az egészségügyért felelős államtitkár, hozzátéve, hogy a szervezett szűrések tovább folytatódnak.

Szócska Miklós szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a térítésmentes mammográfiai vizsgálatra 45-65 év közötti nőket hívtak meg, és a 6250 kiértesített közül 1837 jelent meg április 25-én, a szűrés éjszakáján. A mammográfiai szűrés mellett kínált egyéb vizsgálatokon is több mint kilencezren vettek részt.

A szervezett emlőszűrési programok tovább folytatódnak országszerte: májusban Baranyában, júniusban Tolnában lesz hasonló rendezvény, és a nyár folyamán számos lehetőség lesz részt venni különböző más vizsgálatokon is. Július 25-én indul a szűrőbusz a Velencei-tótól, és eljut a Balatonhoz is, majd augusztus 20-án a fővárosba érkezik, és négy napig a Kopaszi-gáton várja a jelentkezőket.

Elkészült a munka törvénykönyvének azon módosítása, amely lehetővé teszi majd, hogy munkaidőben is el lehessen menni szűrésekre, és ezt a változtatást az új parlamenthez "az első lehetséges pillanatban" be fogják nyújtani - közölte Szócska Miklós.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés