hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Támogatót keresnek

Mit csinál egy vidéki koraszülöttmentő alapítvány, amikor az egyetlen gépjárműve előregszik? – erről ír cikkében a debreceni példát megidézve a NOL.

Vannak napok, amikor Kelet-Magyarország legnagyobb részén egyetlen lestrapált debreceni mentőautó áll készen a koraszülött csecsemők ellátására és mielőbbi kórházba szállítására, holott a szabályzat szerint a járműnek egy riasztás után legkésőbb negyedórán belül indulnia kell.  A csaknem tízéves, több mint 300 ezer kilométert futott Ford Transit javítása is kockázatos: az autó szervizelését és javítóműhelybe való szállítását nehéz megoldani, mert a mentőegység más járművel nem tud elindulni, ha az ellátási körzetéből befut egy riasztás – írja a lap.

Megszólaltatják a Debreceni Egyetem koraszülöttosztályán dolgozó Kovács-Pászthy Balázs csecsemő- és gyermekgyógyász klinikai szakorvost, aki hivatása egyik legfontosabb feladatának tekinti a koraszülöttmentést. Az orvos elmondja: az elmúlt egy évben több céghez, alapítványhoz és magánszemélyhez fordult már segítségért, de általában azt a választ kapja, hogy adja meg a szervezet bankszámláját, s ha lehetőség lesz rá, kisegítik kisebb pénzadománnyal. Kovács-Pászthy Balázs szerint nehéz megértetni a nagyobb cégekkel, hogy ő igazából nem pénzadományt gyűjt az alapítványuk működtetésére, hanem egy 25-30 millió forintba kerülő Mercedes mentőautót szeretne vásárolni, ehhez pedig nem elég évente pár százezer forint adomány. Az a céljuk inkább, hogy hosszú távú együttműködést alakítsanak ki nagyobb támogatókkal – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés