2021. július. 27., kedd - Olga, Liliána.
hirdetés
hirdetés

Segítségként kapott plusz két vesét

Jól van az a 12 éves kisfiú, aki kapott két új vesét a meglévők mellé, így most négy vesével él – tudósít a Semmelweis Médiasarok.

Langer Róbert, a műtétet végző professzor elmondta: a gyermek hasüregébe, köldökmagasságban ültették be a plusz két vesét, melyek méretük miatt egyenként elégtelenek lettek volna, de így együtt tökéletesen működnek a fiú szervezetében és vele együtt fognak növekedni. Magyarországon ilyen műtétet még nem végeztek gyermeken, a beavatkozás a szerv kis mérete és a beültetés helye miatt volt technikailag nagy kihívás.

A kisfiút egy hónapja műtötték, állapota olyan gyorsan javult, hogy két héttel a műtét után hazaengedték a Semmelweis Egyetem Transzplantációs Klinikájáról – olvasható az oldalon.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.