hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Prosztatarák: letölthető európai útmutató

Megjelent nyomtatásban és szabadon le is tölthető az Európai Klinikai Onkológiai Társaság (ESMO) prosztatarákos betegeknek szóló közérthető kiadványa, amely magyar nyelven a Gyógyulj Velünk Egyesület gondozásában látott napvilágot.

Az új kiadványt a betegszervezet online fórumán mutatták be, majd dr. Maráz Anikó, a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikájának egyetemi docense átfogó előadás keretében adott áttekintést a prosztatarák mai kezelési lehetőségeinek minden területéről.

Az első kiadásban 1500 példányban megjelent, ingyenes nyomtatott kiadvány az alapoktól a ma elérhető legkorszerűbb terápiákig összefoglalja mindazokat a tudnivalókat, amelyek ismerete segítheti a betegeket és hozzátartozóikat a betegút során, érthetőbbé teheti a szakkifejezéseket, hozzájárulhat az orvos-beteg kommunikáció javításához.

Szabadon letölthető ITT.

Dr. Maráz Anikó előadásában a prosztatarák diagnózisáról, típusairól, stádiumairól, a korai, a helyileg előrehaladott és az áttétes prosztatarák kezeléséről is szó volt. Az előadó a műtéti típusokat, a különféle típusú sugárterápiás módszereket, a gyógyszeres terápiák szerteágazó lehetőségeit is részletesen áttekintette és elmagyarázta. Az előadás révén a prosztatarák betegút bármelyik fázisában lévő beteg, illetve hozzátartozói segítséget kaphatnak abban, hogy átlássák, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre. Maráz Anikó kitért arra is, hogy az életmódot tekintve mit tehet a beteg önmaga az állapotának és a kilátásoknak a javításáért. Az összefoglalót követően a programot élőben követő nézők kérdéseire is választ adott az előadó. A visszanézhető betegtájékoztató fórumot B. Papp László, a Rákgyógyítás Magazin főszerkesztője, a Gyógyulj Velünk Egyesület sajtószóvivője moderálta.

Prosztatarákkal kezelt férfiak tanulságos és reményt adó történeteit láthatja az alábbi rövid videókban:
Aki két rákból is talpra állt
Villámgyors felépülés a rákból
Kerékpáros suhanás 77 évesen, prosztatarák kezelése után

Prosztatarákkal kezelt férfiaknak javasolt gyógytorna videók:
Rakgyogyitas.hu/ferfitorna

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés