hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Pók a fülben, féreg az agyban – az év legfurcsább orvosi esetei

A Live Science az év végéhez közeledve összegyűjtötte 2023 legmegdöbbentőbb orvosi eseteit, közli a 24.hu.

Egy 64 éves tajvani nő azután kért segítséget, hogy négy napon keresztül különös hangokat hallott és úgy érezte, mintha valami mászkálna a fülében. A fül-orr-gégészeten megállapították a tünetek okát: egy apró pókot találtak a hallójáratában, amely mellett már egy levedlett külső váz is volt. Az ízeltlábút és levedlett vázát szivattyú segítségével eltávolították.

Sokkal rosszabbul járt az a 64 éves ausztrál asszony, aki hasi fájdalomra, hasmenésre, lázra és feledékenységre kezdett panaszkodni. Egy MR-vizsgálat során olyan rendellenességeket vettek észre, amelyek műtétet igényelnek, azt viszont csak a beavatkozás közben vették észre, hogy az agyában egy 8 centiméteres fonalféreg tekergett.

Szintén 64 éves volt az a férfi, aki azzal kereste meg orvosát, hogy zöld színű szőr nőtt a nyelvére. A szakértők megállapították, hogy a nyelven található, ízlelőbimbókat tartalmazó dudorok, a papillák nyúltak meg, az elszíneződést pedig az okozta, hogy a dudorok élelmiszer-törmelékeket és baktériumokat ejtettek csapdába.

Egy hathónapos kisfiúnak kékké változtak barna szemei egy favipiravir gyógyszertől, amelyet a Covid-19 kezelésére használtak. Az elváltozás feltehetőleg a szer feldolgozásának egyik mellékhatása volt.

A teljes információ

(forrás: 24.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 8,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés