hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.
hirdetés

Plazmaadás – egy Valentin-napi ajándék

Emberek ezrei köszönhetik életüket és egészségüket azoknak a donoroknak, akik rendszeresen adnak vért vagy vérplazmát.

A gyermekektől az idősekig, bárki kerülhet legalább egyszer olyan helyzetbe, amikor élete a vér- vagy plazmadonációtól függ.

A donoroknak egyszerű feltételeknek kell megfelelniük. „A plazmaadás az egészségügyben régóta ismert és széles körben alkalmazott biztonságos folyamat, mely leginkább a véradáshoz hasonlít. A plazmaadás során csak a vérplazmát távolítják el, a vér többi alkotóelemét visszaáramoltatják a donor szervezetébe. Plazmaadó lehet minden 18 és 60 év közötti személy, aki legalább 50 kg testsúlyú. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a plazmaadásra jelentkezők túlnyomó többsége megfelel az előírt feltételeknek és egészségügyi vizsgálatoknak", mondja dr. Nyerges Judit, a Vascular és Sanaplasma plazmaközpontokat üzemeltető BioLife Plazma Hungary Kft. ügyvezetője.

Valentin nap alkalmából a szokásos juttatáson és kalóriapótláson felül a plazmaadókat édes meglepetéssel várják a Vascular Plazma és Sanaplasma központokban. Akik párban érkeznek, első plazmaadóként érvényesíthetik a központok baráthívó akcióját is.

 

A Sanaplasma és Vascular Plazma központokról

A Vascular Plazma és a Sanaplasma jelenleg 10 plazmaközpontot működtet Magyarországon. 2016-os megalapításuk óta fontos hazai szereplőkké váltak az életmentő vérplazma-terápiákban alkalmazott, kiváló minőségű plazma gyűjtésében. A Vascular Plazma és a Sanaplasma a BioLife márkához tartozik, amely iparági vezető szerepet tölt be a kiváló minőségű plazma gyűjtésében, amelyet életmentő vérplazma-terápiákban használnak fel. Web: www.teddmegmost.hu

A BioLife és a Takeda

A BioLife több mint 170 korszerű plazma-gyűjtő központtal rendelkezik az Egyesült Államokban és Európában, amelyek magas színvonalú szolgáltatást és a legmagasabb szintű biztonságot nyújtják a donorok, valamint az életmentő plazma-terápiában részesülő betegek számára.  A BioLife a Japánban bejegyzett székhelyű Takeda vállalat része, amely egy globális, értékalapú, K + F-fókuszú, gyógyszeripari szereplő, amely más, speciális gyógyszerek mellett plazma eredetű terápiákat gyárt és szállít. A Takeda, több mint 75 év tapasztalattal rendelkezik az emberi vérplazma alapú terápiák területén. A vállalatcsoport jelenleg 22 plazma alapú készítményt jegyez, melyeket elsősorban a vérzékenység, továbbá az immunhiányos állapotok kezelése során alkalmaznak. Web: www.biolifeplasma.com   www.takeda.com

(forrás: momentumcomms.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés