hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Mérföldkőhöz érkezett a magyar kardiológiai ellátás

Magyarországon először született szívtranszplantált édesanyának gyermeke, közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság.

Mint közleményükben írják, "tizenöt évvel ezelőtt még senki nem gondolt arra a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben (GOKVI), hogy egyetlen szívtranszplantációval két életet is adnak a világnak. Ez az örömteli esemény most bekövetkezett, nemrég egészséges újszülöttnek adott életet az a hölgy, aki 2009-ben az intézet falai között kapott új szívet.

A GOKVI munkatársai izgatottan vártak a baba érkezésére, ugyanis az eredeti forgatókönyv szerint az intézetben jött volna világra. A kis jövevény azonban nem tudott várni és már Kisvárdán megszületett a Szent Damján Görögkatolikus Kórház szülészeti osztályán, ahol a GOKVI munkatársaival telefonon tartva a kapcsolatot, igazi csapatmunkában, kivételesen magas színvonalon zajlott le természetes úton a szülés.

Ezt követően az édesanyát és gyermekét mentővel szállították át a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetbe, ahol további vizsgálatokra került sor, majd  komplikációmentesen, néhány nap elteltével egészségesen távozhattak mindketten a kórházból.

Áldott, jó egészséget és sok boldogságot kívánunk a családnak!"

(forrás: OKFŐ)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés