hirdetés
2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.
hirdetés

Már sorban állnak a pécsiek a Fogtündérnél

A négy év alatti gyermekek ingyenes játékos fogászati szűrővizsgálata a PTE Fogászati és Szájsebészeti Klinikáján 2022-ben kezdődött el.

Mindig jelentős érdeklődés kíséri a FOGTÜNDÉR programokat. A szülők nyitottan és örömmel fogadják a FOGTÜNDÉR érkezését. A program a PTE KK Fogászati és Szájsebészeti Klinikán 2022-ben kezdődött el Balásné Szántó Ildikó a Gyermek- és Ifjúsági Fogászati Tanszék vezetőjének kezdeményezésére, amely a négy év alatti gyermekek játékos fogászati szűrővizsgálatát, a közvetlen szülői tanácsadást foglalja magában. Hiánypótló, hiszen a szervezett fogászati szűrés az óvodáskorban kezdődik el. Sajnos a 3 év alatti kicsik egyharmadának van szuvas foga.

Az első fogorvosi találkozásnak óriási jelentősége van abban, hogy életünk során félünk-e a fogorvostól. A FOGTÜNDÉR eseményeken mosolygós, kedves szakemberek várják a piciket egy játékos találkozásra. Semmi nem kötelező. Lehet, hogy a gyermek az első alkalommal csak a rendelő ajtajáig megy el és visszafordul, de legközelebb már be is lép.

Fotó: PTE
Fotó: PTE

Valamiért jobban félünk a fogorvostól, mint például a szemész, ortopéd, vagy más szakorvostól. Ha a fogorvosi találkozást gyermekkorban vidámabbá, pozitív élménnyé tesszük, akkor nagy valószínűséggel a későbbiek során kevésbé félünk a fogorvostól.

A FOGTÜNDÉR program megvalósulása a NEA, a Miniszterelnökség, és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásának köszönhető. A dm és a Jordan adományai az ajándék fogkefék és tejfogtartó dobozkák mosolyt csalnak az arcokra.

Az első őszi FOGTÜNDÉR eseményt Pécsett szeptember 19-én délutánra szervezik, ahová már előzetesen sokan jelentkeztek. Azonban érdemes regisztrálni, mert ha valaki le is maradna a szeptemberi szűrésről, a novemberire előzetesen jelentkezhet.

A FOGTÜNDÉR program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen lehet.

Fotó: PTE
Fotó: PTE

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés