2021. július. 31., szombat - Oszkár.
hirdetés
hirdetés

Május 30-ig lehet plazmadonornak jelentkezni

Május végéig jelentkezhetnek a koronavírus-fertőzésből gyógyultak plazmadonornak, közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) az MTI-vel.

A donorok eddigi aktivitásának köszönhetően a plazmakészleteket maximálisan feltöltötték. A járvány enyhültével csökken azon fertőzöttek száma is, akiknek erre a készítményre van szükségük, ezért május 30-án lezárul a mintavételre jelentkezés lehetősége, a továbbiakban a gyógyítói igényeknek megfelelően, megkereséssel fogják plazmaadásra kérni a donorjelölteket.

Eddig ötezer koronavírus-fertőzésből gyógyult jelentkezett plazmadonornak, ezzel segítve azok terápiás ellátását, akik súlyos vagy életveszélyes állapotba kerültek a fertőzés miatt.

Az ellenanyagszint-vizsgálat után kiválasztott donoroknak köszönhetően a koronavírus-járvány eddigi ideje alatt több mint hatvan kórházban több ezer alkalommal használtak a fertőzésből gyógyultak vérplazmájából készült speciális készítményt a betegek gyógyítására.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.