hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Húgyhólyagrák: európai útmutatás a magyar betegeknek

Megjelent, ingyenesen elérhető és letölthető az Európai Orvosi Onkológiai Társaság (ESMO) húgyhólyagrákos betegek számára készült útmutatója magyar nyelven.

A Gyógyulj Velünk Egyesület gondozásában jelent meg magyarul nyomtatásban és letölthető módon is az Európai Orvosi Onkológiai Társaság (ESMO) betegtájékoztató kiadványsorozatának húgyhólyagrákról szóló kötete. Az 50 oldalas útmutató a húgyhólyagrák diagnosztikájától vezet végig a kezelések lehetséges fázisain és módjain. Az összefoglaló elmagyarázza a húgyhólyagrák egyes stádiumainak jellemzőit, a sebészeti módszereket, ismerteti mikor és milyen típusú kemoterápiára, célzott onkológiai gyógyszerre vagy immunterápiás kezelésre van szükség. A kiadvány részletesen foglalkozik a mellékhatásokkal, a lehetséges szövődményekkel és azok enyhítésének lehetőségeivel, magyarázó szószedet segíti az orvosi szakkifejezések értelmezését.

A Merck Kft. támogatásával megjelent kiadványra önmagában nem lehet egészségügyi döntéseket alapozni, viszont a betegek és hozzátartozók számára segítséget nyújthat az orvos-beteg kommunikációban. A kiadvány szabadon letölthető a www.rakgyogyitas.hu/hugyholyagrak oldalról, ahol számos más információ is megtalálható a betegségről.

A húgyhólyagrákról szóló útmutató egy sorozat része, amely keretében a Gyógyulj Velünk Egyesület korábban már elérhetővé tette a májrákról, a prosztatarákról, az immunterápiák mellékhatásairól szóló európai útmutatót. A jövőben további ráktípusok európai betegtájékoztató kiadványai is megjelennek magyarul.

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés