2021. július. 30., péntek - Judit, Xénia.
hirdetés
hirdetés

Fokozza a Covid-19 az inzulinrezisztenciát

A Covid gyakoribbá teszi a diabéteszt, és rontja a cukorbetegek állapotát – mondta Kempler Péter, a Magyar Diabétesz Társaság elnöke az RTL-nek.

A koronavírus fertőzésen átesettek között egyre többen tapasztalhatják a cukorbetegségre utaló tüneteket. A Magyar Diabétesz Társaság elnöke azt mondta, hogy tanulmányok azt mutatták, a Covid-járvány miatt sokkal több a cukorbeteg.

A Covidot követően körülbelül 40 százalékkal emelkedik a cukorbetegség előfordulása, a vírusfertőzés direkt módon rontja az inzulinelválasztást, és fokozza az inzulinrezisztenciát. Ez a két hatás együtt a vércukor emelkedéséhez vezet – mondta Kempler Péter az RTL Híradójának.

Egy jól beállított cukorbeteg állapota is romlik, emelkednek a vércukor-értékek. A jól beállított cukorbetegek esetében sokkal kedvezőbb a fertőzés kimenetele, ám sokkal magasabb a halálozás azoknál, akiknek eleve rossz volt az állapota.

A frissen felfedezett cukorbetegek esetében azt tapasztalták, hogy nagyon magas vércukor értékeket produkáltak. Ezeket a magas vércukorszinteket néhány hét alatt javítani lehet, ám ez a néhány hét kritikus.

(forrás: RTL Klub)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.