hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Fogyatékkal élők sportnapja

Sporttevékenységek kipróbálása és bemutatója is várja az érdeklődőket szombaton a MERI sportnapon az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben (OORI) Budapesten.

Az eseményt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és az OORI közösen rendezi, idén a Magyar Paralimpiai Bizottság is részt vesz a szervezésben.

A látogatók különböző sport tevékenységek bemutatóját láthatják, egyes sportokat és sportszereket kipróbálhatnak edzők és szakemberek segítségével, közösen sportolhatnak a paralimpikonokkal, valamint tájékoztatást kaphatnak arról, hogy hol lehet gyakorolni az adott sportágat.

A sportnap célja egyebek mellett minél több embert - épeket és sérülteket - megmozgatni, felkelteni az igényt a rendszeres testedzésre, bemutatni a különböző paralimpiai és egyéb sportágakat, melyek nem csak versenyszerűen űzhetőek.

Az érdeklődők asztaliteniszezhetnek, beszélgethetnek a sportág legjobb mozgássérült sportolóival, de lesz a többi között sportlövészet, íjászat, kerekesszékes futás, ülőröplabda és erőemelés is. Fiatal mozgássérült versenyzők úszóbemutatót tartanak, a jet-ski szövetség a parajet-skivel ismerteti meg a közönséget, Göbl Anna búvároktató, búvárorvos pedig szakszerű felvilágosítással szolgál a búvárkodásról.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés