hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Ez a gyógyszer vethet véget az elhízásnak

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) által már jóváhagyott orvosságot nemrégiben egy 1961 felnőtt bevonásával végzett vizsgálaton tesztelték, emlékeztet a 24.

Az eredmények szerint néhány hónappal a kezelés után átlagosan 14,9 százalékos testsúlycsökkenést, valamint a szív- és érrendszeri problémákkal kapcsolatos kockázati tényezők, például a vérnyomás csökkenését is megfigyelték, közli a lap.

A gyógyszer hatóanyagaként ismert semaglutid utánozza a bélrendszerünk által táplálkozás közben természetesen felszabaduló GLP-1 hormont. A hormon egyik feladata az inzulintermelés fokozása és ezáltal a vércukorszint csökkentése. A kutatók azonban felfedezték, hogy az agyunk azon részeit is megcélozza, amelyek azt jelzik, hogy jóllakottnak érezzük magunkat, ami jelentős súlycsökkenéshez vezethet, feltéve, hogy ellenőrzött étrenddel és testmozgással kombinálják.

A gyógyszert jelenleg olyan elhízott vagy túlsúlyos felnőttek számára engedélyezték az USA-ban, akiknek legalább egy, a testsúlyhoz kapcsolódó betegségük is van. Ez azonban egyre több embert jelent, mivel előrejelzések szerint 2030-ra az amerikai felnőttek fele elhízottnak fog minősülni, és majdnem minden negyedik felnőtt a súlyosan elhízott kategóriába fog tartozni.

(forrás: 24.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés