hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Emlőrák után visszatérni az életbe - de hogyan?

Emlőrák: túllépni a diagnózis, kezelések, megváltozott testkép okozta sokkon és visszatérni az életbe. Esetleg újat kezdeni… De hogyan? Szombaton nyílt nap a Semmelweis Egyetemen. 

Hazánkban minden hetedik nőt érint az emlőrák, a világon mintegy egymillió új beteget regisztrálnak évente. A modern diagnosztikai és kezelési lehetőségek következtében a nemzetközi adatok alapján az emlőrák 5 éves túlélése 85% körüli értéken mozog. A páciensek döntő többsége tehát gyógyultnak tekinthető illetve hosszan él tovább akár a betegséggel együtt is.

A Semmelweis Egyetem október 6-i nyílt napja a túlélőknek és hozzátartozóiknak, támogatóiknak próbál segítséget nyújtani – túllépni a diagnózis, kezelések, megváltozott testkép okozta sokkon és visszatérni az életbe. Esetleg újat kezdeni… De hogyan?

A tájékoztató előadások mellett a látogatóknak lelhetőségük lesz a szakemberekkel történő (onkológus, sebész, nőgyógyász) személyes konzultációra.

Program

10:00 – Dmitri Tarakhovsky (kulturális attasé, Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége, Budapest) és dr. Molnár Mária Judit (a Semmelweis Egyetem Tudományos Rektorhelyettese) megnyitó beszéde. Faültetés.

11:00 Előadások

  • Túllépni a betegségen. Újrakezdés. Élet az emlőrák után. (dr. Kenessey Andrea, belgyógyász, emlőrák túlélő)
  • Mit tehetünk, hogy megelőzzük a betegség visszatérését? (dr. Dank Magdolna, onkológus)
  • Szexualitás és a gyermekvállalás kérdése az emlőrák után. (dr. Tömösváry Zoltán, szülész-nőgyógyász)
  • Helyreállító és korrekciós műtétek lehetőségei ma Magyarországon. (dr. Molnár Béla, plasztikai sebész)

12:30 Kiscsoportos beszélgetések szemináriumi termekben. Itt nyílik lehetőség az elhangzott előadásokkal kapcsolatos kérdések feltevésére és megvitatására.

13:30 Rózsaszín kesztyűs és lufis séta keretében megyünk át a 100 méterre lévő Vendel utcai sportcsarnokba, ahol közös zumba órán vehetünk részt Hidvégi Andrea vezetésével.

14:30 Ajándéksorsolás: 5 dietetikai témájú könyv kisorsolása.

14:45 Hastánc bemutató, majd közös tánc

Helyszín
Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központja, 1094 Budapest, Tűzoltó u. 37-47. (Térképért kattintson ide!

Időpont
2012. október 6-án szombaton 10-15 óra között

Rendezvénnyel kapcsolatos információ a www.mellrakellen.hu honlapon elérhető, további kérdéseiket dr. Székely Borbála, az  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen várja. 

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés