hirdetés
2024. május. 22., szerda - Júlia, Rita.
hirdetés

Gyógyítás

Az OGYI tiltakozik egy homeopátiás szer reklámozása ellen

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) figyelmeztet arra, hogy a  „homeopátiás Fluval P” reklámozása félrevezető, a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület elhatárolódik, de honlapján két ilyen reklám is szerepel.
Az OGYI közleménye:

Figyelmeztetés a forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező homeopátiás H1N1 elleni készítménnyel kapcsolatban
 
Az Országos Gyógyszerészeti Intézet, mint nemzeti gyógyszer engedélyező hatóság felhívja a figyelmet arra, hogy a forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező, ennek ellenére internetes portálokon rendszeresen reklámozott homeopátiás "Fluval-P" forgalmazása engedély hiányában illegális
Használata nem helyettesíti az allopátiás – forgalomba hozatalra engedélyezett – Fluval P vakcinát! A „homeopátiás Fluval P” készítménynek tulajdonított hatás, nevezetesen, hogy az allopátiás oltással párhuzamosan adva annak mellékhatásai kivédhetőek, klinikai vizsgálatokkal nem alátámasztott, összetétele és gyártási körülményei nem ismertek, ezért alkalmazása nem biztonságos. 
A hivatkozásokban megjelenő állítás, mely szerint a homeopátiás termék ráerősít az allopátiás készítmény hatására a teljes biztonság elérése érdekében, ugyancsak nem nyert bizonyítást.

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület elhatárolódása:

Kedves Kollégák!
Olvastuk az OGYI szakmai éberségét tanúsító felhívását a H1N1 oltási nozóda hibás alkalmazásával kapcsolatban.
 
Erre reagálva tudatjuk tagságunkkal, hogy a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület közleménye a H1N1 oltási nozódáról (amely egyébként Magyarországon valóban nem engedélyezett és nincs forgalomban), akkor került fel azonnal a honlapra (2009. 12.03.), amikor egy, az interneten keringő, több internetes portálon is közzétett lánclevélből döbbenten szembesültünk az oltási nozóda használatáról szóló szakmailag téves, kifejezetten zavaros információkkal. 
 
Kiderítettük, hogy ki volt a lánclevél elindítója, mi volt a levél teljes tartalma. A kollégát azonnal felszólítottuk a korrekcióra, amely tudomásunk szerint, sajnos mind a mai napig nem történt meg. Felhívtuk a figyelmét arra, hogy levelével a pácienseket súlyosan félrevezeti, ezzel a homeopátiára igen rossz fényt vetve, emiatt a levelében közöltektől Egyesületünk elhatárolódik.
 
Honlapunkon a korrekt – a homeopátia szakmai szabályaink megfelelő – információkat tettük közzé, erről tagságunkat (orvosokat, gyógyszerészeket egyaránt) külön levélben értesítve.

Dr. Kürti Katalin elnök,
Magyar Homeopata Orvosi Egyesület
2009. december 14.

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület honlapján most is szereplő két információ első mondatai az úgynevezett oltási nozódáról:


Hogyan védhetjük meg magunkat a legjobban?

Maradjunk nyugodtak, tájékozódjunk! Ne válassza a hagyományos influenza védőoltásokat! (Csökkenti a immunvédelemhez szükséges T-sejtek számát, thiomersalt és más immunrendszert gátló anyagokat tartalmazhat!) Kerülje az immunrendszerét gátló hatásokat! (vezeték nélküli hálózatok, WIFI, Bluetooth, GPS stb.) Ne válassza a vírus ellenes gyógyszereket! (az immunrendszert elnyomják) ...


Információnk szerint elkészült a H1N1 elleni, hazai gyártmányú Fluval P oltóanyagból készült nozóda C30-as és C 200-as hígításban.
 
Ez jó hír azok számára, akik az oltás beadása mellett döntenek, mert így az oltási nozóda használatával lehetőségük nyílik az ún. homeopátiás kivezetésre, hasonlóan, mint azt a többi oltással kapcsolatban is ajánljuk. Kérjük, hogy az adagolásról kérdezzék homeopátiás orvosukat.
Az oltási nozóda nem helyettesíti magát az oltást. Az oltással párhuzamosan adva, az oltás esetleges kellemetlen reakciói, mellékhatásai kivédhetők, illetve enyhíthetők...
 
Dr. Weisz Júlia, medicalonline
 
 

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés