hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

„Az év onkológusa – az én orvosom” díj

Dr. Dollinger Gyula emlékdíjat alapított a Magyar Rákellenes Liga. Február 28-ig várják a betegek és családok történeteit és javaslatait a díjazott személyére.

Pályázati felhívás
„Az év onkológusa – az én orvosom” díjért

„Egy betegség gyógyítása lehet teljesen személytelen;
egy beteggel való törődésnek azonban teljesen személyre szabottnak kell lennie.”

(F. W. Peabody)

A Magyar Rákellenes Liga igen fontosnak tartja, hogy a betegek és orvosaik között bizalmas, jó kapcsolat legyen. A betegség nem egyenlő az elesettséggel, a kirekesztettséggel. Méltó módon, felemelt fejjel viselni a bajt csak úgy lehet, ha a társadalom, de legfőbb képen az orvostársadalom részéről kellő megértést, odafigyelést, támogatást kap a beteg. Ennek nagyon sokszínű formája létezik, a hivatalos gondozástól kezdve, a türelmes, felvilágosító tájékoztatáson keresztül, a lelki segítségnyújtásig. Orvosaink odaadó, áldozatkész munkájáért, mellyel sokaknak segítenek életük nehéz pillanatában, fejezzük ki tiszteletünket és hálánkat.

Kérjük, ha Ön is így érez onkológusa iránt, mert különösen sokat tett az Ön vagy hozzátartozója felgyógyulásáért, írja meg nekünk történetét és tegyen javaslatot arra, hogy kié legyen „Az év onkológusa – az én orvosom” díj. Olyan, lehetőleg géppel írt pályaműveket várunk, amelyek legalább 2500 karakter terjedelműek, de felső határ nincsen. A legtöbb szavazatot kapott orvos kapja meg a dr. Dollinger Gyula emlékdíjat.

Bírálati szempont, hogy a Párizsi Charta által javasolt alapelvek megvalósítását jól példázza:
Hitet tett az emberséges kezelés és a minőségi rákbeteg ellátás mellett, egyenlő partnerként kezelve a rákos megbetegedésben szenvedő embereket.
Hangsúlyozta az új orvosi kutatások fontosságát, illetve azt, hogy ezek a kutatási eredmények minél hamarabb utat találjanak a klinikai területre.


A pályázat jeligés. Minden pályázót írásban értesítünk, ezért arra kérjük a szerzőket, hogy pályamunkájukra a jelige feltüntetése mellett a nevüket, címüket, telefonszámukat is írják meg egy lezárt borítékban.


A beküldött történeteket megjelentetjük a Magyar Rákellenes Liga honlapján. A beküldő ehhez való hozzájárulását a pályázaton történő részvétellel megadottnak tekintjük. A pályaműveket postai úton, nyomtatott formában, vagy Microsoft Word programban elmentve, CD-n várjuk.


Beküldési határidő: 2009. február 28.

Címünk: Magyar Rákellenes Liga, 1507 Budapest, Pf.7.

A borítékra írják rá „Az év onkológusa – az én orvosom”.



Dr. Vasváry Artúrné, a
Magyar Rákellenes Liga elnöke 

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés