hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

A legjobban karbantartott patikák Magyarországon vannak

A leghozzáértőbb kiszolgálást a romániai gyógyszertárak nyújtják. Az International Service Check által végzett kutatásban ebben a kategóriában Magyarország a második helyen végzett Románia mögött.

A cég tesztvásárlói 9 európai ország legnagyobb gyógyszertár-láncait látogatták végig. Az országok gyógyszertár- láncainak négy üzletét vizsgálták, összesen 204 gyógyszertárat. Mind a helyszínek megjelenését, mind pedig a gyógyszerészek kompetenciáját értékelték. Megfigyelték a patikák külső rendezettségét, tisztaságát, a kirakatok információtartalmát, az üzlet belső tisztaságát, a világítást, a termékek megfelelő bemutatását, asztalok és székek, valamint vérnyomásmérő és ivóvíz meglétét. A vizsgálat leglényegesebb pontja természetesen a kiszolgálás – a mosolygós üdvözlést, a kiszolgálás mikéntje, a bevonódás, termékismeret, tanácsadás, és végül az elköszönés.

Magyarországon 24 látogatás során 6 patika láncot ellenőriztek

  • Nova,
  • Patika Profi,
  • Patikus Céh Kft,
  • Pharmanet,
  • Pingvin Patika,
  • Alma Patika.

Az összértékelés szerint Magyarország a második helyen végzett 85,3 százalékos eredménnyel. A román gyógyszertárak végeztek a legjobb helyen 86,2 százalékos eredménnyel. Magyarországot Szlovákia követte 85,2 százalékkal. A negyediktől nyolcadik helyen: Észtország (84,9 százalék), Litvánia (82,5 százalék), Lettország (80,6 százalék) Csehország (79,9 százalék) és Lengyelország (75,3 százalék). Az utolsó, kilencedik helyen Bulgária végzett (74,6 százalék).

A kiszolgálás minősége tekintetében a legjobb Románia lett (86 százalék), a második helyen Szlovákia végzett (81,9 százalék), harmadik helyen Észtország (80 százalék). A magyarok a kiszolgálást 79,8 százalékra értékelték, holtversenyben Litvániával (79,8 százalék).

A megjelenés/vizuális szempontok tekintetében a legjobbnak a magyar gyógyszertárak bizonyultak, a Tesztvásárlók 94 százalékosra értékelték ezt a kategóriát. Szintén jó eredményt ért el ebben a kategóriában Észtország (92,5százalék), Szlovákia (90,3százalék), Lettország (87,8százalék) és Csehország (87,8százalék). Az 6. helyet holtversenyben Románia és Litvánia szerezte meg (86,6százalék). Ezt követi Lengyelország 86százalék-kal, ők csak Bulgáriát előzték meg (78,1százalék)

(forrás: Service Check)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés