hirdetés
2024. május. 12., vasárnap - Pongrác.
hirdetés

Mianmári mentők (frissítve: 2008. 05.07. 9.00)

Több  szervezet kéri az emberek segítségét a mianmari katasztrófa áldozatainak megsegítésre érdekében. A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 Speciális mentőcsapata Pavelcze László vezetésével útnak indult Mianmárba, hogy segédkezzék a katasztrófa áldozatainak mentésében. A nemzetközi mentőcsapatban a magyarokon kívül ausztrál mentők vesznek részt.

Adakozásra szólította fel a világot a Nemzetközi Vöröskereszt: 4 millió euró támogatást kér a kormányoktól a Mianmarban végigsöpört ciklon áldozatainak megsegítésére. Közben gondok vannak a már úton lévő segélyek célbajuttatásával, a humanitárius szervezetek munkatársai még nem kaptak vízumot a belépéshez a dél-ázsiai országba. A Független Hírügynökség azt jelentette, hogy eddig 30 ezer embernek tudtak segíteni, miközben becslések szerint legalább egymillióan szorulnának rá. A hétvégi ítéletidőben, a legfrisebb adatok szerint 22 ezren haltak meg és mintegy negyvenezren eltűntek az egykori Burmában.

A Baptista Szeretetszolgálat kéri a magyar lakosság segítségét, hogy adományaikkal támogassák a szolgálat humanitárius segítségnyújtását Mianmárban. Kapcsolattartó: Vermes Zoltán 06-30/685-5463. Ugyancsak felhívást tett közzé a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Arra kérik a magyar állampolgárokat, hogy segítsenek a súlyos veszteségeket szenvedett délkelet-ázsiai ország lakóinak. Az adomány a következő számlaszámra küldhető: 11705008-20464565, a közlemény rovatba Mianmari ciklon megjelöléssel.
Online adományozásra a www.segelyszervezet.hu című honlapon van lehetőség a Hogyan segíthetek? elnevezésű oldalon.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet egymillió forint értékben juttat segélycsomagokat a mianmari ciklon miatt otthonukat vesztett lakosoknak. A Nargis nevű ciklon péntek este csapott le Mianmar délnyugati partvidékére, óránként 190-240 kilométer közötti sebességgel örvénylő széllel, és szombaton is folytatta a pusztítást.


Medical Online

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés