hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.
hirdetés

30 éves a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

Jubileumi ünnepségen emlékeztek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház fennállásának 30. évfordulójára május 5-én az intézmény jelenlegi és volt vezetői, munkatársai, alapító osztályvezetői, valamint a kórház ellátási területéhez tartozó települések vezetői.

A kórház, az akkori idők legkorszerűbb egészségügyi intézménye 1980. december 15-én nyitotta meg kapuit, a betegfogadás azonban csak hetekkel, hónapokkal később indult meg.

Az ünnepségen a „régi nagyok” nevében Jaksi István főorvos mondott ünnepi beszédet. Gerő Gábor főigazgató köszöntőjében úgy fogalmazott: az elmúlt évtizedek bizonyították, hogy a betegellátás színvonalemelésének egyetlen lehetséges módja az „előremenekülés”. Ez egyaránt vonatkozik a dolgozók gondolkodásmódjának és a betegellátás körülményeinek folyamatos fejlesztésére. Gerő Gábor reményét fejezte ki, hogy a következő évtizedekben a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház még nagyobb fejlődésről adhat számot, szerepe a betegellátásban növekszik, az itt dolgozók szakmai munkája pedig még ismertebb és elismertebb lesz.

A rendezvényen felavatták Rieger Tibor szobrászművész Jahn Ferenc szobrát, amelyet Ivancsikné Komár Ibolya, Pesterzsébet mecénása adományozott az intézménynek. A jubileum alkalmából a kórház aulájában fotókiállítás nyílt, emellett a jeles évfordulóra digitális évkönyvet is kiadott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház vezetése.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés