hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Zöldségtermesztés a Ceglédi Toldy Ferenc Kórházban

A ceglédi kórház áolási osztályának betegei, a kórház kertészei és karbantartói közösen alakítottak ki egy magaságyást a kórház udvarán, írja az Országos Kórházi Főigazgatóság portálja nyomán a Weborvos.

A magaságyást a kórház komposztálójából származó termőfölddel töltötték fel, és az udvaron úgy helyezték el, hogy a kórtermek ablakából jól látható legyen. Így a mozgásukban korlátozott betegek is megcsodálhatják a fejlődő növényeket. A veteményest gondos, dolgos, hozzáértő kezek keltették életre, hiszen sok beteg a kórházba kerülése előtti időkben évtizedeken keresztül kertészkedett otthon, így a palántázás, ültetés, gyomlálás feladatai már ismerősek voltak számukra. Az ágyásba hagymát, paradicsomot, paprikát, uborkát, szamócát és fűszernövényeket ültettek, a növények napi gondozása közben a betegek beszélgetnek és a jó levegőn vannak.

Nemrégiben takarították be az első teljesen bio, egészséges és friss uborkát és újhagymát a kertből, ami mellé házi zsír és ropogós kenyér is került a betegek asztalára uzsonnaként, közli a lap.

(forrás: OKFŐ, WebOrvos)
hirdetés

Könyveink