hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Vezetőcserék a Budai Irgalmasrendi Kórházban

A Budai Irgalmasrendi Kórház (BIK) vezetőjét, a 82 éves Kozma Imre atyát augusztusban menesztették, helyette az osztrák rendtartomány cseh tagja, Martin Macek kapott megbízott vezetői kinevezést – írta az e heti HVG.

Szép csendben lefejezték a Budai Irgalmasrendi Kórház vezetését, ám a hetek óta tartó botránysorozat a HVG információi szerint egyelőre (egy)házon belül maradt.

Kozma Imre atya augusztusban rúgta ki BIK gazdasági igazgatóját, Tari Zsoltot és főigazgatóját, Reiter Józsefet. Az intézmény irányítói jogkörével azonban nem ő, hanem az osztrák rendtartomány rendelkezik. A felmentések hírére a bécsi provinciális figyelmeztette az atyát a súlyos szabálysértésre, aki ennek ellenére is saját hatáskörben akarta kinevezni a BIK új főigazgatóját. A HVG forrása szerint fél órával a munkaszerződés aláírása előtt az osztrák vezetés menesztette Kozmát, a BIK pedig új megbízott vezetőt kapott a cseh Martin Macek személyében.

Sok dolgozó sérelmezi, hogy Kozma több, mint két évtizedes igazgatása alatt a beruházásokkal kapcsolatos döntéseket és információkat megtartotta magának. Pedig bőven lenne miről tájékoztatni a dolgozókat, hiszen az elmúlt években több mint 30 milliárd forint értékű beruházás kezdődött és valósult meg a kórházban.

Hogy kit ültetett volna a BIK főigazgatói székébe Kozma, milyen forrásokból finanszírozta fejlesztéseit a kórház és mivel házalt volna az ipari kémkedésért elítélt Harmat Sándor az irgalmasoknál, azt a HVG e heti számában, illetve a hvg360-on olvashatja.

(forrás: HVG)

cimkék

hirdetés

Könyveink