Vagy a minőség, vagy a mennyiség
Intézményenként nagyok az eltérések, de az biztos, hogy a napi 550 forintos fejkvóta nem elég arra, hogy az üres kenyér helyett más jusson vacsorára, közli a HírTV.
Az egyik budapesti kórház konyháján büszkék a kosztra. A főigazgató inkább arra emlékeztet: árthat is, ha a hozzátartozók kipótolják a menüt.
„A speciális étrendet azért állították össze, hogy a beteg gyógyulását szolgálja. Ha azt a hozzátartozók, akár jó szándékból is, de felborítják, az a beteg gyógyulása szempontjából nem feltétlenül előnyös” – fogalmazott Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója.
Akár a speciális, akár a hagyományos étrendről van szó, egy beteg háromszori étkeztetésére legfeljebb 550 forint jut naponta. Az egyik egészségügyi szakszervezet alelnöke azt mondja: ritka, hogy ennyi pénzből jól főzzenek.
„Vagy a minőség, vagy mennyiség. ’99-es a szabályozás, azt gondolom, hogy ha ezt az összeget a duplájára emelnék, még akkor sem lenne megfelelő, de mégis változás történne” – mondta Bencsik Andrásné, a Független Egészségügyi Szakszervezet alelnöke.