hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Uniós forrásból újult meg a Semmelweis Egyetem több épülete

Több száz nyílászárót, elöregedett vezetéket és radiátort cseréltek ki, felújították a korszerűtlen fűtési rendszereket, fűtésszabályozókat szereltek fel, több helyen új, korszerű víz- és hőszigetelést is kapott az épületek homlokzata és tetőszerkezete.

Elsőként a Tömő utca 25-29. szám alatti épület újult meg, ezt követte a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika, majd újabb három helyszínen fejeződött be a beruházás: megújulhatott a Semmelweis Egyetem Balassa János Kollégiuma, a Gyermekgyógyászati Klinika Bókay utcai és Tűzoltó utcai részlegének épülete, végül pedig a Neurológiai Klinika és a Markusovszky Lajos Kollégium is.

A korszerűsítés során 1850 nyílászárót cseréltek ki, 6451 méternyi elavult vezetéket és csőrendszert cseréltek le, továbbá 13 900 négyzetméternyi felület kapott korszerű szigetelést.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program 4,7 milliárd forintos projektjéből majdnem 4,5 milliárd forint értékben valósult meg energetikai korszerűsítés a magyar kormány és az Európai Unió közös finanszírozásában.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink