hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Újra itt a Stipi!

Újra lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram A komponensére, amely a világ legrangosabb külföldi egyetemeire felvételizni kívánó fiatalokat segíti pénzbeli támogatással, tájékoztatott honlapján megjelent közleményében a Sándor-palota.

A Sándor-palota közlése szerint a pályázatokat első körben 2023. november 6. és 27. között lehet benyújtani, ezután a keretösszeg kimerüléséig fogadják a jelentkezéseket.

A Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram célja a kiemelkedően tehetséges fiatalok külföldi továbbtanulásának anyagi és szakmai támogatása. A program, elsők között a világon, teljes körű finanszírozást biztosít a külföldi tudás megszerzéséhez, melyet később hazánkban is hasznosítanak a magyar fiatalok. A Stipi A komponensének vissza nem térítendő támogatása a világ legrangosabb egyetemeire jelentkező diákok felvételi eljárásának költségeit fedezi. A támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, a nemzetközi nyelvvizsga díjára és az utazási költségre is fordítható. Az ösztöndíjra a 17 évet betöltött, de még 24 év alatti, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várják. A kétkörös pályázat első benyújtásának határideje 2023. november 27. éjfél. Utána folyamatosan a pályázati keretösszeg kimerüléséig, de legkésőbb 2024. április 29. éjfélig óráig fogadják a jelentkezéseket.

A Stipendium Peregrinum fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök, a program ötletgazdája és elindítója. A 2020-ban útjára indított ösztöndíjprogram A komponensével eddig 216 pályázatot támogattak 27,1 millió forinttal. A Stipendium Peregrinum ösztöndíjrendszer három komponense a felvételitől az egyetem befejezéséig nyújt segítséget a magyar diákoknak. Az A komponens a felvételi eljárást finanszírozza, a B komponens a már felvételt nyert fiatal első évének teljes kiadását fedezi, a C komponens pedig a további évek elvégzéséhez biztosít támogatást.

Az ösztöndíjprogram részleteiről és a támogatás lehetőségeiről bővebben a Családpárti Alapítvány honlapján, a csaladpartialapitvany.hu oldalon olvashatók információk, ahol a pályázók az online pályázatkezelő felület űrlapján keresztül tudják benyújtani a jelentkezéseket. A priorizált intézmények listája a pályázati kiírás mellékletében található meg.

Részletek és további információ: Családpárti Alapítvány oldalán: csaladpartialapitvany.hu; Nemzeti Tehetség Program Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823

 

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink