hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Újabb vezetőcserék az ágazatban

Az államtitkárváltás után újabb személycserék jönnek az egészségügyi államtitkárságon. Így mind Nagy Szilárdnak, az általános helyettes-államtitkárnak, mind Fábián Attilának, aki a Soproni Egyetem dékáni székét váltotta áprilisban még helyettes államtitkársági pozícióra – távoznia kell, közli a Népszava.

A lap szerint Nagy Szilárd feladatait és helyét Csányi Endre Péter veszi át. Az új helyettes államtitkár korábban az ember minisztériumban a Népegészségügyi főosztályt vezette, innen igazolt az április kormányzati választások előtt félévvel az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe.

Úgy tudják: egyelőre nem találtak senkit Fábián Attila, az E-Alap működtetéséért felelős államtitkár helyére, eddig ő felügyelte a kórházak gazdálkodásának átvilágítását is. Korábban az ágazatban az a hír járta, hogy Sélleiné Márki Mária, az OEP egykori főigazgatója a poszt jelöltje, ám ő cáfolta a híresztelést.

Noha az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet is csak októberben kapott új főigazgatót, dr. Szentiványi Mátyást, a vele egy időben érkező helyettesét, Szabó Istvánt már fel is mentették.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink