hirdetés
2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Újabb országos kórházfőigazgató-helyettes távozik

A belügyminiszter javaslatára felmentették Bábiné Szottfried Gabriella volt fideszes országgyűlési képviselőt országos kórházfőigazgató-helyettesi tisztségéből.

 A közlönyből a miniszterelnök aláírásával csupán annyi derül ki, hogy Orbán Viktor 75/2024. (VII. 8.) ME határozata szerint az Országos Kórházi Főigazgatóságról szóló 506/2020. (XI. 17.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva, a belügyminiszter javaslatára Bábiné Szottfried Gabriella országos kórházfőigazgató-helyettest e tisztségéből 2024. július 15-ei hatállyal felmenti.

Az OKFŐ honlapján még április eleji a bejegyzés, miszerint 2020-tól ő a népegészségügyért és prevencióért felelős főigazgatóhelyettes.

Mint korábban megírtuk: a Hivatalos Értesítőben megjelent új Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) legérdekesebb pontja talán a személyi állományról szóló rész. Orbán Viktor ugyanis a belügyminiszter javaslatára Bene Ildikó főigazgató-helyettest július elsejei hatállyal mentette fel indoklás nélkül. A volt fideszes képviselő a humánpolitikai és jogi ügyekért volt felelős, de az országos kórház-főigazgatónak van még két helyettese: az alap- és szakellátásért felelős, illetve a népegészségügyért és prevencióért felelős. Pintér Sándor új SZMSZ-e ugyanakkor az Országos Kórházi Főigazgatóságon már csak két főigazgató-helyettest engedélyez és nevesít: az egészségügyi ellátórendszerért, illetve a működésért felelőst.

Fotó: OKFŐ
Fotó: OKFŐ

(forrás: Magyar Közlöny, MedicalOnline)

Könyveink