hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Újabb 30 milliárd forinttal nőtt a kórházi adósság

A kórházi adósság a modellváltó orvosi egyetemi klinikákkal együtt február végén elérte a 110 milliárd forintot, írja az Economx.

A Magyar Államkincstár friss adatai szerint február végén 88,4 milliárd forint volt a kórházak adóssága, ami a modellváltó orvosi egyetemi klinikákkal együtt eléri a 110 milliárd forintot is, írja az Economx.

Ebben a számban nem szerepel a négy modellváltó orvosegyetem tartozása, utóbbi intézmények február végén 18,7 milliárd forintot görgetettek maguk előtt, erről Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára beszélt. Vagyis február végén a kórházak kifizetetlen számláinak a végösszege elérhette a 110 milliárd forintot is. Egy hónap alatt ez közel 30 milliárd forint emelkedést jelent.

...

A három legnagyobb orvostechnikai beszállító múlt héten kongatta meg a vészharangot. Azt mondták, hogy egy évtizedes probléma a kórházi adósságok ügye, és úgy döntöttek, hogy az Állami Számvevőszékhez fordulnak, mert a tagvállalatok tapasztalatai alapján a tartozás után felhalmozódó kamatokat sem fizetik már ki az intézmények.

(forrás: Economx)
hirdetés

Könyveink