hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Új kancellár

A Szegedi Tudományegyetem új kancellárja Fendler Judit, értesült a delmagyar.hu.

Kapcsolódó cikkek

Bár az EMMI hivatalosan még nem erősítette meg, egyetemi körökben már elterjedt a hír: kiválasztották az SZTE új kancellárját. Úgy tudjuk, Fendler Judit egészségügyi közgazdász kapta meg a kinevezést, aki közel 3 évig dolgozott az egyetemen, az új klinikák tervezése körüli pénzügyi kontroll területén – írja a Délmagyarország munkatársa.

A 2014. december 30-án megválasztott első kancellár, Devecz Miklós tavaly szeptember végén egy nagy sajtóvisszhangot kiváltott Facebook-bejegyzés miatt lemondott. Az első, december 10-én elindított kancellári pályázat eredménytelen volt, a másodikat március utolsó napján hirdették meg. Tizenöt pályázó volt, a személyes meghallgatások május végén zajlottak – olvasható a delmagyar.hu-n.

Június 30-áig kellett volna kinevezni a Szegedi Tudományegyetem új kancellárját, aki július 1-jétől töltötte volna be öt évig ezt a posztot. Csakhogy a második körös pályázati kiírás még mindig nem zárult le: a lap eredményt firtató kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztálya nem válaszolt. Pedig egyetemi körökben már a nevét is tudják az új kancellárnak, ugyanis állítólag megszületett a döntés, csak az még „nem hivatalos" – írja a hírportál.

 

(forrás: Délmagyar)
hirdetés

Könyveink