hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Egészségpolitika

Új egészségügyi beruházások Nyugat-Dunántúlon

Ünnepélyes keretek között hat önkormányzat polgármestere írta alá és további hat vehette át támogatási szerződését. Székely Tamás egészségügyi minisztertől Zalaszentgróton. Az összesen közel másfél milliárdos egészségügyi beruházások az elkövetkezendő két évben valósulnak meg a térségben.

Az eseményen részt vett a miniszter mellett Baracskai József a Regionális Fejlesztési Tanács tagja és Matisz János a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht. Fejlesztési Programok Üzletágának vezetője.
Székely Tamás egészségügyi miniszter elmondta, hogy mindig jó érzés ilyen rendezvényen részt venni, főleg jó ötletnek tartja, hogy egyszerre 12 önkormányzat fejlesztésének elindulását ünnepelhetjük.
Baracskai József, az RFT képviseletében különös örömét fejezte ki, hogy részt vehet a rendezvényen, hiszen a vendéglátó város, Zalaszentgrót nyertes Egészségházát édesapja is vezette.
Matisz János, a VÁTI Kht. Fejlesztési Programok Üzletágának vezetője így fogalmazott: „hiszem, hogy jól döntöttünk, mert a mai nappal útjára induló 12 projekt jó ügyet szolgál; az egészségügyet.” A mai nap különösen fontos, hiszen az ittlévők az elsők, akik átvehették a támogatást biztosító szerződéseket az Új Magyarország Fejlesztési Terv egészségügyi szolgáltatások fejlesztése – kistérségi járóbeteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése című pályázat keretein belül.
A térségben, a témában kiírt pályázatok nyertes projektjei révén közel 400 millió forint támogatásból, 8 egészségház fejlesztése és 3 önálló háziorvosi rendelő felújítása indulhat el. Közel 3300 négyzetméteren kerülnek felújításra háziorvosi, fogorvosi, gyermekorvosi és a védőnői szolgálat rendelői, ezek ellátási területe mintegy 60 települést fed le. További 700 millió forint támogatást pedig felújításokra és bővítésekre, valamint nagy értékű orvosi eszközök beszerzésére fordítanak.
Balogunyom, Csesztreg, Jánosháza, Rédics, Lenti és a házigazda Zalaszentgrót a mai nappal írta alá támogatási szerződését. Csorna, Gencsapáti, Győrszemere, Lébény, Óhíd és Veszprémvarsány pedig az ünnepségen kapták meg okleveleiket az egészségügyi minisztertől.
Az ünnepélyes beszédeket, átadásokat és aláírásokat követően a vendégek rövid sétát tettek az zalaszentgróti Egészségházban, ahol Császár József, polgármester és Dr. Varga Tamás, főorvos bemutatták a leendő fejlesztéseket a jelenlegi épületben, illetve az új épületszárny helyét.

Forrás: Orientpress Hírügynökség

cimkék

hirdetés

Könyveink