2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Ügyelet: Gulyás Gergelynél kopogtat Szentendre polgármestere

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere a Miniszterelnökséget vezető miniszternek írott levelében hangsúlyozta: ellátásbiztonsági problémákat vet fel, hogy a Szentendrén és környékén élők számára a Duna túloldalán lehet csak elérni a gyermekorvosi ügyeletet.

hirdetés

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón jelezte, nyomós okok esetén felülvizsgálják az ügyeleti pontokat, és szükség esetén újabb ügyeleti helyszínek is nyílhatnak.

Fülöp Zsolt polgármester ez ügyben levelet írt a miniszternek, amelyben kérte a gyermekorvosi ügyeleti rendszer felülvizsgálatát arra hivatkozva, hogy a térségből csak igen hosszú utazást követően lehet elérni az ügyeleti központokat a beteg gyerekekkel. Arra is emlékeztetett, hogy amennyiben február elsejétől a Duna túloldalán lehet csak elérni a gyermekorvosi ügyeletet, az ellátásbiztonsági problémákat vet fel. A város vezetése azt is elhatározta, hogy összegyűjti az új ügyeleti rendszer lakossági tapasztalatait, és azok ismeretében tesz javaslatokat a kormánynak az esetleges módosításokra vonatkozóan. Jelenleg folyik a lakossági véleményeket összegyűjtő rendszer kialakítása.

Más településeken is elgondolkodtak arról, hogy a jelentősen lecsökkent számú ügyeleti helyszín okozta problémákat miként lehet orvosolni. Tahitótfalun például aláírásgyűjtésbe kezdtek a településen megszűnésre ítélt ügyeleti rendszer visszaállítása érdekében. Pomázon tüntetés volt az ügyeleti rendszer átalakítása ellen és a háziorvosok alternatív, fizetős ügyeleti rendszer kialakításába kezdtek. Budaörsön az önkormányzat Törökbálinttal közösen önerőből készült az ügyelet megtartására, de erre az OMSZ álláspontja szerint nincs jogi lehetőségük, mert ez állami feladat, írja a város hivatalos honlapja, a szentendre.hu.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!