hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Tovább terjeszkedik a NER-közeli takarítócég az egészségügyben

A szédítő menetelést produkáló, NER-közeli cég január 1-jén a karbantartást is átveszi a vidéki intézményekben, a dolgozók attól tartanak, hogy mostantól átirányíthatók lesznek egyik kórházból a másikba, közli a 24.hu.

Aki nem szerződik át a céghez, annak nem lesz lehetősége tovább dolgozni – a lap forrása szerint lényegében ezt az üzenetet kapták a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház takarítói. Úgy tudják, a dolgozók egyelőre csak szóbeli értesítést kaptak, de már ebből kiderült, hogy december 31-ig mindenkinek át kell szerződnie egy külsős cégbe. Információjuk szerint az alkalmazottakkal a kórház számol el közös megegyezéssel, „felmondást erőltetnek rájuk”. Az érintettek között az terjed, hogy december 31-én 220 takarítól válnak meg, hogy aztán január elsején átvegye őket a külsős cég.

Az említett cég a B+N Referencia Zrt., melynek menetelése még NER-körökben is szédítőnek számít, fogalmaz a lap. Az épületek takarításával, karbantartásával foglalkozó cég már évek óta sorra nyeri az állami megbízásokat. A legnagyobb dobásuk 2021-hez köthető: egy 300 milliárdos megrendelést söpörtek be, mellyel fokozatosan az ország 107 kórházában a műtőktől a raktárakig átveszik a fertőtlenítési és a takarítási feladatokat.

A cég válasza szerint a B+N Referencia Zrt. jelenleg 49 kórházban lát el fertőtlenítő takarításhoz kapcsolódó feladatokat, de ebből 30 egészségügyi intézményben még csak 4 hónapja vannak jelen. 2024. január 1-jétől további 51 vidéki kórházban, így a székesfehérváriban is megkezdik a takarítást.

Július elsejétől egy kormányrendelet-módosításnak köszönhetően új világ köszöntött be a kórházakban: először a fővárosi, majd 2024. január elsejétől már országosan is minden kórház ingatlanüzemeltetési szolgáltatását központilag látja el az állam a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságon (KEF) keresztül. Ahogy a kórházak takarításánál, úgy az üzemeltetésnél is a B+N Referencia Zrt. lett a kiválasztott.

2023. július 1-jén kezdték meg a fővárosi kórházakban és azok vidéki telephelyein a szerződésben rögzített feladatok ellátását, a vidéki központú kórházakban pedig 2024. január 1-jén kezdik meg tevékenységüket, ez 61 intézményt érint – írták. Ez a megbízás nem azonos a kórházak fertőtlenítő takarításához köthető tevékenységükkel, ez a szerződés a kórházépületek műszaki üzemeltetéséről, a berendezések karbantartásáról, javításáról és ellenőrzéséről szól.

A teljes információt ITT olvashatja

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink