hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

TOP támogatásból újult meg egy orvosi rendelő Szolnokon

Megújult egy orvosi rendelő Szolnok déli városrészében, a Temető úton, közölte a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt.

A több mint 487 millió forintos beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásából valósult meg. A projekt eredményeként egy felnőtt háziorvosi, két házi gyermekorvosi, egy vegyes fogorvosi praxis, valamint egy iskolafogászati körzet és négy védőnői körzet lakosainak ellátása zajlik ezentúl korszerű körülmények között.

A rendelő korábbi épülete bővült, a funkció nélküli belső udvart befedték, és ma már központi fogadótérként funkcionál. Az épületet kívül-belül hőszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, új a gépészet és az elektromos hálózat is. A homlokzatszigetelésen túl a tető hő- és vízszigetelésére is sor került, felületére napelemeket telepítettek a szakemberek. A parkoló új burkolatot kapott, az épület előtt kerékpártámaszokat helyeztek el, a rendelőt övező zöldfelületek megújultak. Az ott dolgozók kényelmét zárt parkoló és kerékpártároló szolgálja.

A projekt során eszközbeszerzés történt, amely során fogorvosi kezelőegységet szerzett be a kedvezményezett Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink