hirdetés
2024. május. 11., szombat - Ferenc.

Tolonganak az Uzsoki főigazgatói székéért

Novembertől foglalhatják el széküket a második körben államosított – korábban városi önkormányzatok fenntartásában lévő – kórházak új főigazgatói, írja a Magyar Hírlap.

Rajtuk kívül kiszemelik annak a tizenegy – köztük három fővárosi – intézménynek a vezetőjét is, ahol a korábbi pályáztatás eredménytelenül zárult.

A lap úgy tudja, Budapesten az Uzsoki utcai kórházat övezte a legnagyobb érdeklődés, vezetésére összesen tíz pályázat érkezett. Eredetileg ennél többen is megmérették volna magukat, de sokan visszaléptek. Az aspirálók közül hárman számíthatnak nagyobb támogatásra.

Müller Péter, a Szent István-Szent László kórház orvos-igazgatóján kívül indult Ficzere Andrea debreceni radiológus is. A legnagyobb esélye azonban a hírek szerint Schiszler Istvánnak van, ő jelenleg a három centrális egészségszervezési központ egyikét vezeti.

A Szent István-Szent László Kórház főigazgatói posztjára Vályi-Nagy István, a 2007-es reformok során megszüntetett Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központ – korábban orvostovábbképző – volt főigazgatója a legesélyesebb. Ő egyike azoknak, akik az Uzsoki pályázatától visszaléptek.

Négy pályázat érkezett a Bajcsy-Zsilinszky kórház vezetésére, a Kálmán Sándor jelenlegi főigazgató mellett indulók neve kevéssé ismert.

hirdetés

Könyveink