hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Többletpénz üzemeltetésre klinikáknak, egyházi kórházaknak

A kormány a többletet az orvosképzést folytató egyetemi klinikák és egyházi kórházak idei ingatlanüzemeltetési költségeire adta – írja a 24.hu.

Megjelent a Magyar Közlönyben az egyetemi klinikák és egyházi kórházak egyes ingatlanüzemeltetési feladatai ellátásához szükséges további intézkedésekről szóló határozat. A kormány az orvosképzést folytató egyetemi klinikák és egyházi kórházak idei ingatlanüzemeltetési költségeihez – az Egészségbiztosítási Alapból járó finanszírozás mellett – beépülő jelleggel további 16,5 milliárd forrást biztosít – szúrta ki a 24.hu.

Varga Mihály pénzügyminiszternek a kultúráért és innovációért felelős Csák János miniszter bevonásával kell gondoskodnia arról, hogy az orvosképzést folytató egyetemi klinikák vagyonkezelő alapítványai kapjanak felsőoktatási feladataikra 13,3 milliárd forintot. A pénzügyi tárca vezetőjének és Pintér Sándor belügyminiszternek a feladata, hogy az egyházi kórházak ingatlanüzemeltetési költségeikre 3,2 milliárd forintot kapjanak. Orbán Viktor kormányfő erre a pénzügyminiszternek azonnali határidőt szabott.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink