hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.

Termálfürdő épül Siklóson

Termálfürdő épül Siklóson: a 2010-re megvalósuló, 2,4 milliárd forintos beruházás alapkövét vasárnap helyezték el a kivitelezés helyszínén.

Marenics János polgármester elmondta, hogy az önkormányzat által kiírt közbeszerzési eljáráson győztes Aquaplus Kft. 2010 májusára ígéri az 5000 négyzetméteres, gyermek- és élménymedencével, termálvizes- és törökfürdővel, s egyebek mellett szaunákkal, valamint wellness-részleggel ellátott, télen 850, nyáron 2000 ember befogadására alkalmas létesítmény átadását. 
A beruházást az önkormányzat saját erőből valósítja meg, fedezetét kötvénykibocsátásból teremti elő. A kivitelező 25 évre a fürdő üzemeltetését is vállalta, ezen idő alatt 800 millió forintot fizet az önkormányzat kasszájába.
A cég saját beruházásban 1,1 milliárd forintból négycsillagos, 44 szobás szállodát is emel a fürdő szomszédságában álló régi malomépület helyén.
Marenics János nem tartja kockázatosnak, hogy a fürdő önkormányzati beruházásból épül, mert a vállalkozásba néhány éven belül magántőkét is igyekeznek bevonni, s az csökkenteni fogja az önkormányzat anyagi terheit. A polgármester attól sem fél, hogy a fejlesztés a szomszédos Harkány nemzetközi hírű fürdőjének vonzereje okán nem tart számot komoly érdeklődésre.
Harkány a pihenni, gyógyulni vágyókat, mi pedig az önfeledt szórakozást, élményeket kereső vendégeket várjuk - jegyezte meg. Hozzátette: azt szeretnék, ha Siklós nem "egynapos város" lenne. Most 140-150 ezer látogató érkezik egy-egy napra, nagy részük csak a várat nézi meg, de két év múlva már a termálfürdőt is felkereshetik.


MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink