hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Telkiben lehet a hatalom és a pénz kórháza (FRISSÍTVE: mégse, de mégis...)

Kibérelné, s VIP-kórházat üzemeltetne a bezárt Telki magánklinika épületében a Honvédkórház – írja a Népszava.

A Budai-hegység lábánál, zöldövezetben, luxus körülmények között láthatják el a jövőben az állami vezetőket és a politikusokat - 138 minisztert, államtitkárt és miniszteri kabinetfőnököt -, valamint a fizető betegeket, amennyiben megvalósul a terv, miszerint a Magyar Honvédség (MH) Egészségügyi Központ kibérelheti a Telki Kórház napokban eladott épületét az új tulajdonostól – írja a lap.

A Népszava információi szerint a KLH-Masters Létesítményüzemeltető és Fenntartó Kft. vásárolta meg az ingatlant, méghozzá azzal a céllal, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) egészségügyi szolgáltatójának adja bérbe. Ez a cég egyébként is az évi 40 milliárd forintos árbevételt hozó HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő (EI) Zrt. legnagyobb szállítója, azaz a honvédelmi tárca kiemelt partnere. Forrásaik szerint e tervek olyannyira konkrétak, hogy a napokban már "terepszemlén" is megjelent a Honvédkórház fél vezetése, például Borbíró Zoltán, az intézmény felügyeletére kinevezett miniszteri biztos, védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár, valamint Zsiros Lajos orvos ezredes, a Honvédkórház orvos-igazgatója – olvasható a nepszava.hu-n.

Frissítés (2013.07.31. 16:21):

Még csak Telki környékén se jártam soha – reagált szerdán a hírre a Népszabadságnak Borbíró Zoltán a HM államtitkára.

FRISSÍTÉS (2013.08.01. 9:33):

Azt valóban tévesen közöltük – írta csürörtöki cikkében a Népszava –, hogy Borbíró Zoltán védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár, a kórház átvilágítására kinevezett miniszteri biztos a helyszínen járt. Azonban forrásaink egybehangzóan fenntartották, hogy - noha mi pontatlanul a miniszteri biztosról írtunk, valójában - a "miniszteri megbízottként" eljáró tanácsadó, Fendler Judit egészségügyi közgazdász, Zsiros Lajos, a Honvédkórház orvos igazgatója és Táborszki Katalin üzemeltetési mérnök ezredes, az intézmény főmérnöke Telkiben járt, és ténylegesen szemrevételezte a magánklinikát.

(forrás: Népszava)

cimkék

hirdetés

Könyveink