hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Tanácsadó lett a veszprémi kórház tavaly menesztett igazgatója

Tavaly év végén mentették fel posztjáról Töreki-Vörös Ibolyát, aki jelenleg tanácsadóként dolgozik a megbízott igazgató mellett – tudta meg a 24.hu.

Tavaly év végén számos kórházigazgatót mentett fel posztjáról a Belügyminisztérium. Az elbocsátott vezetők között volt a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója, Töreki-Vörös Ibolya is (aki mellesleg Töreki Sándor országos rendőr-főkapitányhelyettes felesége, valamint a Fidesz-KDNP színeiben önkormányzati képviselő Pápán). Kirúgása után azonban nem távozott a kórházból, jelenleg is tanácsadóként dolgozik a megbízott igazgató, Lang Zsuzsanna mellett – tudta meg a 24.hu.

Ezt a portál megkeresésére a kórház is megerősítette, azt azonban nem árulta el, Töreki-Vörös Ibolya mennyi fizetést kap munkájáért. Az intézmény csupán annyit közölt, hogy bérét a hatályos jogszabályok szerint – életkorának, képzettségének megfelelően – az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény alapján téríti.

Az egykori szemész szakorvos igazgató, jelenlegi igazgatói tanácsadó három évig vezette a veszprémi kórházat, előtte a pápai kórházat igazgatta.

A 24.hu információi szerint számos jogszabályt megsértett, ezért több figyelmeztetésben is részesült a Csolnoky Ferenc Kórház gazdasági igazgatója, aki pályázik az intézmény főigazgatói posztjára is.

Farkas Mária Anna az ajkai Magyar Imre Kórház 2022-ben keletkezett fedezetlen kötelezettségvállalásait nem jelentette a Belügyminisztériumnak, ezért az Országos Kórházi Főigazgatóság írásbeli figyelmeztetésben részesítette, valamint egy 14 pontos intézkedési tervet írt elő számára. A terv betartását az OKFŐ tavaly ellenőrizte, és arra jutott, számos pontját nem teljesítették, így másodszorra is írásbeli figyelmeztetést írt elő az OKFŐ a gazdasági igazgatónak, márpedig két elmarasztalás azt jelenti, fel lehet menteni gazdasági igazgatói pozíciójából – derül ki a portál birtokába került dokumentumokból.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink