hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Talán szemüveghez jutnak a rászoruló gyerekek

Vizsgálják a szemüveg-támogatások átalakításának lehetőségét annak érdekében, hogy több rászoruló gyermek kapja meg a látásjavító eszközt, írja a magyaridok.hu. 

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára egy írásbeli képviselői kérdésre azt válaszolta, hogy az Egészségügyi Államtitkárság már vizsgálja a szemüveg-támogatások átalakításának lehetőségét annak érdekében, hogy lehetőség szerint a rászorulók szélesebb köre jusson hozzá támogatással a számára legmegfelelőbb látásjavító eszközhöz – írja a Magyar Idők.

Végleges döntés csak azután születhet – tette hozzá Rétvári Bence –, ha már ismert, hogy jellemzően milyen látásproblémák fordulnak elő gyermekkorban és hogy ezek korrigálása mekkora teher jelenleg a családoknak.

Át kell tekinteni a jelenlegi támogatási szabályokat, a szűrési, diagnosztikai, utánkövetési gyakorlat helyességét is. A terv az, hogy a leggyakrabban igényelt, 0 és 6 dioptria közötti lencsékhez a mostaninál nagyobb támogatással jussanak hozzá az érintettek. Ez az államtitkár szerint érdekeltté teszi az optikusokat, hogy szerződjenek az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral, hiszen a vényeket csak szerződött forgalmazóknál lehet most és később is támogatással beváltani  – írja a hírportál.

Budapesten is alig néhány látszerész vált be receptet – mondta Tóbiás Richárd, a Magyar Látszerészszövetség elnöke. Ők és a Gyermekétkeztetési Alapítvány még februárban programot indított a rászoruló gyerekek szemüveghez juttatásáért – olvasható a magyaridok.hu-n, ahol a cikk folytatódik.

(forrás: Magyar Idők)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés