hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Takács Péter elmondta, mit gondol a patkányokról

Pintér Sándor delegáltjaként Takács Péter volt jelen a népjóléti bizottság ülésén, a kormánypárti képviselők azonban nem jelentek meg, írja az Index.

Rendkívüli ülést hívott össze október 17-re a Demokratikus Koalíció (DK), kezdeményezve Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatását az Országgyűlés Népjóléti Bizottságában a magyar kórházak kritikussá vált higiéniai állapota miatt. Pintér Sándor delegáltjaként Takács Péter valóban ellátogatott a bizottsági ülésre, komoly áttörés azonban nem történhetett, a kormánypárti képviselők ugyanis nem jelentek meg a teremben, tudósít a lap.

Napjainkban az a szó, hogy kórház, egyet jelent a kórházi fertőzéssel. A magyar lakosság 88 százaléka elégedetlen az intézmények higiéniai állapotával – sorolta Varga Zoltán bizottsági elnök, majd közölte: ismét levelet küldenek, és a várhatóan két hét múlva esedékes újabb bizottsági ülésen megint napirendre tűzi a kórházak higiéniai helyzetét.

A lap a helyszínen Takács Pétert kérdezte arról, hogy a közelmúltban napvilágra került esetek (patkányok, poloskák az intézményekben) egyedinek számítanak-e, vagy esetleg valamilyen központi probléma húzódik a háttérben. Az államtitkár elmondta: ilyen rendkívüli események bármikor előfordulhatnak, de mivel országos és helyi szinten is vannak protokolljaink, tudjuk, mit kell csinálni. Ha bármilyen gond adódik, felszámoljuk, és ez a lényeg – jelentette ki.

Érdeklődtek afelől is, hogy terveznek-e a közeljövőben átfogó vizsgálatot indítani, mire a politikus úgy felelt: „a tisztifőorvosi hivatal minden évben jelentést készít a kórházak higiéniai állapotáról, ez idén év végén sem lesz másképp. Amint ez megvan, szakmailag kiértékeljük, szükség esetén pedig intézkedünk” – hangsúlyozta a politikus, akit arról is megkérdeztünk: a két hét múlva esedékes bizottsági ülésre eljön-e majd Pintér Sándor.

„Ezt tőle kell megkérdezni. Amennyiben viszont ismét engem delegál, én itt leszek, ahogyan eddig is, minden esetben.”

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink