hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

Szombaton mesekórházra gyűjtenek

Jótékonysági mesekoncertet adnak szombaton neves művészek a MOM Kulturális Központban, hogy ezzel támogassák a Heim Pál Alapítvány Mesekórház programját.

A programon fellép Balázs János zongoraművész, Lajkó Félix hegedűművész, Mácsai Pál színművész, valamint Rácz Rita operaénekes, Mocsári Károly zongoraművész, az Anima Musicae kamarazenekar és Vásáry Tamás karmester is. A koncert részeként rendezik meg első alkalommal a Mese aukció névre keresztelt jótékonysági árverést is, amelyre a fellépő művészek mellett a Molnár Ani Galéria és több elismert borászat is ajánlott fel alkotásokat, különleges borokat - közölték a szervezők az MTI-vel.

A koncert és az akció bevételét a Heim Pál Alapítvány Mesekórház Programjának ajánlják fel, amelyből a Bethesda gyermekkórház országos égési központjában létesülő első Mesekórház élményterápiás osztály kialakítását finanszírozzák.

A Mesekórház program a Heim Pál Alapítvány kiemelt gyermek-egészségügyi programja, célja, hogy a pozitív élmények előtérbe helyezésével hatékonyabbá tegye a gyerekek ellátását, valamint a vizsgálatok, kezelések nem kívánatos mentális hatásait csökkentse. A program része az élményterápiás célú infrastruktúra kialakítása, az élménypedagógiai képzési módszertan fejlesztése és oktatása is.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink