hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Szócska: 300 milliárd egészségügyi fejlesztésre (Bővítve!)

Háromszázmilliárd forint értékű egészségügyi fejlesztés van folyamatban az ország különböző pontjain, közölte az egészségügyért felelős államtitkár szerdán Berettyóújfaluban az MTI érdekélődésére.

A Gróf Tisza István Kórház új műtéti blokkját és központi laboratóriumát magába foglaló épület átadása után Szócska Miklós elmondta, 49 milliárdot integrációra, illetve funkcióváltásra, 10 milliárdot az onkológiai centrumok fejlesztésére fordítanak.

Lényegesnek nevezte, hogy az ellátás hatékony rendszerben, modern körülmények között történjen, és az is fontos, hogy az orvosok, szakdolgozók megfelelő munkakörülmények között dolgozhassanak, mint tehetik azt a most befejeződött berettyóújfalui beruházás eredményeként.

Szócska Miklós Berettyóújfaluban is megerősítette: az egészségügyi dolgozók szeptemberben már a megemelt bért kapják, s jövőre folytatódik a béremelési program. Az MTI érdeklődésére megjegyezte: a szeptemberi, januártól visszamenőleges béremelés 95 ezer embert érint. A diplomás ápolók bérnövekményét 40 ezer forintig egészítik ki, a szakorvosok bére havi 40 ezer, a szakorvosjelölteké 10 ezerrel, az intézeti gyógyszerészeké 44 ezerrel, egyéb diplomás dolgozóké havi 10 ezer forinttal emelkedik.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink