hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.

Százmilliók köddé vált fogászatoknak?

Jelenleg is vizsgálat zajlik azon fogászati cégek ügyében, amelyek több mint 300 millió forint uniós támogatást nyertek, ám korántsem biztos, hogy valaha is működtek – értesült a Magyar Nemzet.

Követhetelenné vált több mint kétmilliárd forint olyan uniós támogatás, amit hivatalosan a fogászati turizmus fejlesztésére osztottak ki. A pénzek valódi sorsát vélhetően még Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára sem tudja, vagy nem akarja tudni – amint ez egy írásbeli kérdésből kiderül. Annyi viszont bizonyos, hogy vizsgálat zajlik az ügyben. A zavaros történet szálai alapján ez nem csoda, mivel súlyos visszaélések történhettek a pénzek kifizetésekor, írja a lap, azt is jelezve: először Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő intézett írásbeli kérdést Tállai András államtitkárhoz, csütörtökön pedig Lukács László szólította fel az NGM-et, hogy tisztázza egyebek között annak a 11 cégnek a szerepét, amelyek összesen 318 millió forintot nyertek el egy „gyanús” fogászati turisztikai pályázaton.

A lap megtudta, több olyan fogászati vállalkozás is részesült 28-29 millió forint vissza nem térítendő támogatásban, amelyek feltehetően csak papíron léteztek, és a valóságban fogászati ellátást nem nyújtottak. Az uniós forrást az Innováció a fogászatban című pályázat biztosította, amely egyébként a fogászatok eszközbeszerzését, esetleg a fogászok bérét támogatta. Ám a nyertesek között tizenegy olyan cég is szerepel, amelyek székhelye megegyezik, de a jelek szerint nem végez fogászati tevékenységet.

Részletek az MNO-n

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink