hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Számháború tört ki a túlmunka felmondása körül

A Debreceni Egyetem szerint nem mondta fel 200 szakdolgozó az önként vállalt túlmunkát, de a Népszavának nem adtak választ arra, hogy hányan éltek a lehetőséggel.

A Népszava korábban arról írt, hogy feszültséget okozott a béremelés Debrecenben az egyetemi klinikák azon munkahelyein, ahol eddig az ügyeleti munkáért kiemelt ügyeleti pótlékot adtak, de most annak egy részét vissza akarja venni a munkáltató, ezért mintegy 200 szakdolgozó felmondta az önként vállalt túlmunkát.

Az egyetem sajtóosztálya a hétfőn feltett kérdésekre kedden válaszolt, s azt írta: „Nem mondta fel 200 szakdolgozó az önként vállalt túlmunkát.” Azt is hozzátették, hogy a szakdolgozók keresete nem fog csökkenni, a béremelést az intézmény saját forrásból finanszírozza.

Az egyetem válasza után a lap ismét megkereste a Független Egészségügyi Szakszervezetet, és Soós Adrianna elnök megerősítette: a megismételt számlálás után 188 olyan dolgozóról tudnak, aki felmondta önkéntes túlmunkáját.

  • Ha nem kétszáz szakdolgozó adta be az önkéntes munka felmondását, akkor szerintük hányan éltek ezzel a lehetőséggel? 

  • Megkapják-e a szakdolgozók továbbra is az átlagnál magasabb pótlékokat a műtőkben, illetve azokon a munkaterületeken, ahol ezt a béremelés előtt biztosították nekik?

 Lapzártáig nem kaptak választ.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink