hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Szakdolgozóik csatlakozására hívnak fel a háziorvosok

Felhívást tettek közzé az alapellátásban dolgozó szakasszisztensek számára a háziorvosok a béremelés kapcsán – értesült a MedicalOnline.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a praxisokban dolgozók bérkiegészítésének ügyében tovább gyűlnek a háziorvosi és alapellátó fogorvosi aláírások. Keczéry Attila, zuglói háziorvos ost arról tájékoztatta a MedicalOnline-t, hogy ezúttal az alapellátásban dolgozó asszisztenseiket is arra kérik, csatlakozzanak, és egyben támogassák a háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogszakorvosok körében korábban elindult aláírásgyűjtést, amely – a kötelező online háziorvosi időpontfoglalás mellett – az alapellátásban dolgozó asszisztensek július 1-jétől elmaradt, 18 százalékos béremelése miatt indult mintegy tíz nappal ezelőtt.

Az aláírásgyűjtés az orvosok körében is tovább zajlik, amelyhez most csatlakozhatnak a praxisokban dogozó szakasszisztensek is. Keczéry Attila arra kéri őket, hogy amennyiben egyetértenek a petícióban foglaltakkal, nevük és MESZK azonosító számuk megadásával támogassák az alábbi szöveget:

„Az alapellátásban dolgozó asszisztensek 2023.07.01-től elmaradt 18%-os béremelésével kapcsolatban szeretnénk, ha a visszamenőleges bértámogatás célzott bértámogatásként érkezne meg (és a későbbiekben is úgy érkezne), az eddig utalt bértámogatás módján, nem pedig egy szabadon felhasználható praxistámogatásként.”

Az aláírásokat a rövidesen megjelenő alapellátásban dolgozó asszisztensek béremelésével kapcsolatban megjelenő rendelettervezet társadalmi vitájában, az alapellátó orvosok névsorával együtt küldik majd el az illetékes államtitkárságnak, illetve az összes országos kollegiális vezetőnek, kérve, hogy a társadalmi egyeztetések során ezt az álláspontot képviseljék.

Az aláírásokat az azonosító számmal együtt a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre várják. Az adatokat zártan kezelik, harmadik félnek nem adják ki, az aláírások beküldését követően azonnal megsemmisítik.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink