hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Azonnali vizsgálatot rendelt el a Semmelweis rektora

A Semmelweis Egyetemet is elérte a hallgatói listabotrány, a rektor azonnal vizsgálatot rendelt el.

Miután az ELTE bölcsészkarán kipattan hogy a hallgatói önkormányzat származási, szexuális, vallási, világnézeti szempontok szerint kategorizálta a gólyákat, ma a SOTÉ-ról is előkerült egy lista.

Az Eduline szerkesztőségébe eljuttatott hallgatói lista a Semmelweis Egyetem Instruktor Öntevékeny Csoport Egyesület tagjairól (ők szervezik a gólyatáborokat) tartalmaz személyes adatokat, telefonszámokat, email-címeket és kevéssé intellektuális minősítéseket.

Az egyetem még kora este közleményben reagált:

„Nincs tudomása a Semmelweis Egyetem vezetésének arról, hogy az intézményben működő Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) obszcén jelzőkkel ellátott listát készített volna. A több internetes portálon megjelent hír kapcsán az egyetem rektora még a délután folyamán egyeztetett az IÖCS vezetőjével, és az ügy megnyugtató tisztázása érdekében azonnal vizsgálatot rendelt el, azzal a céllal, hogy intézményi szinten megvizsgálja, valóban készült-e olyan lista, amely a hallgatókat – a tanulmányi eredményeiken kívül – bármilyen módon minősíti.” – áll a közleményben.

Közleményt adott ki az említett instruktori csoport elnöke is. Ebben így fogalmaz: „Hamisítvány a több médiumnak elküldött, Instruktor Öntevékeny Csoportnak (IÖCS) tulajdonított, obszcén jelzőket tartalmazó lista. Az IÖCS, mint minden szervezet, természetesen készít felsorolást tagjairól, illetve a tartalékosok közé került jelentkezőkről, ám ezek a hivatalos listák sem tartalmukban, sem formátumukban nem egyeznek meg az interneten keringő listákkal. A hivatalos listákon szereplőket semmilyen módon nem minősíti az IÖCS, azokon a név mellett csak a különböző elérhetőségek (e-mail cím, telefonszám) szerepelnek.

Az Instruktor Öntevékeny Csoport mindent megtesz annak felderítésére, hogy – felhasználva a 2009-es és 2010-es tartalékos listákon szereplő neveket – ki és milyen célból készítette a hamis listát.

Én, Szarvas Gábor a Csoport elnökeként, mind személyemben, mind pedig a Csoport nevében felháborítónak tartom, hogy valaki ilyen listát készít, tesz közzé” – olvasható a közleményben.

(forrás: Semmelweis Egyetem)

cimkék

hirdetés

Könyveink