hirdetés
2024. május. 12., vasárnap - Pongrác.

Ki a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa?

Selmeczi Gabriella lesz a mi emberünk

Első ránézésre teljesen ártalmatlan kérdést tett fel Facebook-oldalán Kincses Gyula, a Gyurcsány-kormány korábbi egészségügyi államtitkára, írja a hvg.hu. Kincses arra várt választ az internet népétől, hogy ki a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa ("egészségpolitikusa"). Posztjában hangsúlyozta, nem viccel, nem cikizni akarja a kormánypártot, őszintén érdekli az információ.

Ezen a ponton azt hihetnénk, hogy Kincses ismerősei pikk-pakk előálltak a névvel, de nem így történt. Sőt, a poszt alatt kifejezetten hosszú kommentfolyam alakult ki; a hozzászólók egy része azon élcelődött, hogy ilyen nincs is, mások pedig viccesnek szánt megoldásokkal álltak elő (pl. Habony Árpád), de csak nem kapott használható választ az exállamtitkár.

Kincses kérdése a lapot is elgondolkodtatta, írják, tekintve, hogy az egészségügynek még önálló minisztériuma sincs, illetve hogy a Fideszben nem divat valamelyik terület szakértőjének lenni.

Felhívták ezért a Fidesz egyik sajtósát, akitől némi gondolkodás után azt az információt kapták, hogy "Selmeczi Gabriella, a népjóléti bizottság elnöke lesz a mi emberünk."

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink