hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Samyang Biopharm gyárat adtak át Gödöllőn

Szintetikus sebészeti varratanyagokat készítő gyárat adtak át Gödöllőn. A 8,6 milliárd forintos beruházást a dél-koreai tulajdonú Samyang Biopharm valósította meg. Magyarország kormánya 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított az 55 munkahelyet teremtő beruházás létrejötte érdekében.

A Samyang dél-koreai vállalatcsoport (Samyang Holdings Corporation) egyik legdinamikusabban fejlődő üzletága a Biopharm divízió. Ezen a területen gyártási és kutatás-fejlesztési feladatokat látnak el a gyógyszeripari és az orvostechnikai ágazatban. A Samyang Biopharm most – Magyarországon elsőként – Gödöllőn hozta létre azt az új gyáregységét, ahol szintetikus orvosi fonalat fognak előállítani.

Az új üzemet dr. Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Kim Yoon, a Samyang Holdings Corporation elnöke, valamint Hong Kyudok, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete adták át.

A beruházás eredményeképpen 55 új munkahely jön létre. A speciális, az emberi szervezetben felszívódni képes sebészeti fonalakat a Samyang elsősorban az Európai Unió tagállamaiban fogja értékesíteni. A cégcsoport a folyamatos fejlődés, fejlesztés és bővülés hármas egységében hisz, ezért a hosszú távú tervek között szerepel, hogy a jövőben több kontinens megrendelői igényeit is ki tudják szolgálni.

A dél-koreai holding története közel 100 évre tekint vissza. A Samyang világszerte jelen van az élelmiszeripar, a vegyipar, a csomagolóipar és a gyógyszeripar mellett számos más területen is. Magyarországon a Samyang EP Hungary már 2010 óta gyárt Jászberényben elektronikai termékekhez, autóalkatrészekhez, valamint irodaszerekhez felhasználható műanyagtermékeket.

 

Forrás: Beszédírók  Kft. - PR ügynökség
Forrás: Beszédírók Kft. - PR ügynökség

(forrás: Beszédírók Kft. - PR ügynökség)
hirdetés

Könyveink