2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Rendeletmódosítás a háziorvosi ügyelet ellátásáról

Megjelent a Magyar Közlöny 85. számában a belügyminiszter 16/2023. (VI. 14.) rendelete az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról, írja a Weborvos.

hirdetés

A háziorvosi, házi gyermekorvosi tevékenységről szóló 4/2000. (II. 25.) EüM rendeletet úgy módosították, hogy a háziorvos feladatkörébe tartozik továbbá a  háziorvosi, házi gyermekorvosi ügyelet működtetőjével kötött szerződésben rögzítettek szerint az  ügyeleti szolgálatban való (az egészségügyi ellátás folyamatos működtetésének egyes szervezési kérdéseiről szóló miniszteri rendeletben meghatározottak szerinti) részvétel.

A háziorvos, házi gyermekorvos ügyeleti idejében az OMSZ-szel kötött szerződésben foglaltak szerint kell ellátni a feladatokat az alábbi személyeknek választhatóan: lehet a háziorvos, annak helyettesítője, a háziorvos, házi gyermekorvos által foglalkoztatott ápoló, gyermekápoló vagy asszisztens is. Ha erről a felek nem állapodnak meg, akkor a feladatok ellátásáról az OMSZ gondoskodik.

A fogászati ellátás tevékenységi kódlistájának alkalmazásáról szóló NEFMI rendeletet is módosították, amelyek az új jogszabály 1.  mellékletlében olvashatóak (időkeretet is meghatározva), s amelyeket 2023. február havi teljesítmények elszámolásától kell alkalmazni, közli a lap.

Forrás: AdobeStock
Forrás: AdobeStock

(forrás: WebOrvos)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!